Broken World with a touch of snus

Igar kan ha varit den roligaste kvallen ever. Jag bjod Leandro och Pedro pa snus. Brasilianare + snus = bad combination, eller ja, en valdigt rolig combination i och for sig. Hahahahaha. De blev helt fascinerade over denna lilla "pase" med tobak och fragade hur man skulle kanna sig. Sen blev de nog lite besvikna nar de inte kande nat direkt, och sen gjorde det jatteont pa dem, men det roligaste var ju nar Leandro reser sig upp och bara "Wooooho, now I feel i can fight with anyone!" xD Hahaha. Och sa borjade han med sina imitationer - imitationen av Nikola ar fan obetalbar, jag onskar jag kunde ta med mig den hem och lagga den i en liten ask och ta fram den nar jag har trakigt. Jag tror jag dor av skratt bara jag tittar pa den pojken. Det gar inte att aterge det han gor, han maste upplevas. Och Pedro sen, jag dor av skratt bara av att titta pa honom nar han dor av skratt av det Leandro sager. Det finns inga ord for att saga hur mycket jag kommer sakna dessa grabbar. Men ocksa Igor och Larissa kommer jag sakna nat grymt, de ar sa man om oss och koper saker till oss och bjuder pa mat och gud vet allt! Nar de kommer till Sverige ska de fa den basta behandlingen there is! No doubt about it!

Det har blir val avslutningen pa det sista inlagget har ifran São Paulo, pa sondag bar det hem till kalla Svedala igen. Jag kommer for alltid komma ihag dessa veckor som Habib's, pizza, karlek, varme, Nikola, regn och som soundtrack har vi "Broken World".

Alskar er alla, saknar er alla och snart ses vi igen!

Puss puss.

What are friends for?

Helt underbar start pa dagen med en loprunda i parken Ibirapuera. Det var ungefar jag och 3000 andra som joggade/gick/lunkade/sprang ett marathon. Kanner mig som en ny manniska idag ocksa pga. det. Tjoho! Duktigast i stan - det ar jag det! Vet inte riktigt vad som ska handa idag, men nan utflykt med vara kara vanner blir det garanterat. De tar hand om oss sa himla bra, i forrgar kopte Igor och Larissa ett par Havaianas till mig eftersom de tyckte jag sag sa ledsen ut nar de som jag ville ha inte fanns i en annan affar. Sa nu har jag tva par! Det var mer an jag trodde att jag skulle skaffa! Far slanga ett par skor och nan handduk for att fa plats med allt i vaskan. Har annu inte kopt nat till mina kara vanner, men det ar ju sa fruktansvart svart att veta vad folk vill ha (forutom ni som sagt vad ni vill ha sa klart!). Ska ta tag i det nu iaf. Jag och Maria har nog lagt ner Rio-planerna. Det kanns alldeles for stressigt och dessutom trivs vi sa bra har med Igor, Larissa, Leandro, Paulo och Pedro. Sana vanner borde alla ha for da skulle ingen vara ledsen mer! <3

Igar var vi pa barbecue-party hos nan kompis till Igors moster (?) haha. Ja kul var det i alla fall och vi at en massa brasiliansk mat, drack Caipirinha(s) och ol, men framforallt fick vi BADA! Tjoho! Det var heeeeelt underbart!

Nu har jag lyckats knasa till datorn sa jag maste forsoka fixa det.

Puss o kram skumbanan!

Gabi

Everything's Magic

Jag vaknade upp som en helt ny manniska idag. Det ar allt jag kan saga. Underbart bra kandes det. Och sen haller det verkligen pa att osa ner regn har. Jag ar en jattedalig bloggare just nu, men jag vet inte vad jag ska skriva forutom att jag inte kunde vara lyckligare just nu och att det kanske kommer en viss brasilianare med mig hem. Sort of. Detta ar "it", I know it for sure.

Ska lagga upp lite bilder fran karvnevalen vi var pa i lordags, heeelt underbart fantastiskt forutom att jag och Maria var en aningens trotta och holl typ pa att somna hela tiden sa vid 4-tiden gav vi upp och akte hem. Varldens langsta mening kan det dar ha varit. Och sedan fick jag tydligen veta att São Paulo ar en av varldens farligaste stader, tack Pernilla, nu far jag halla mig inne resten av tiden! Hahaha. Min mamma kommer ju freaka ut nar hon ser den dokumentaren pa tv.

Nu kanner jag att jag borjar bli valdans hungrig sa den dar pizzan som jag och Maria envisades med att bestalla tva av igar lockar ganska sa mycket.

Puss o kram sotnosar!
Saknar er!

All you need is love (and a bit of São Paulo)

Uppdatering behovs, men det har hant alldeles for mkt for att jag ska kunna fa plats pa dessa rader. Allt jag kan saga ar: akta er sa att jag inte stannar kvar har, for det ar exakt det jag kanner just nu. Och jag skulle latt kunna andra min status  pa facebook nu, men nej. Fjarilarna flyger i min mage och igar sa han dom tre magiska orden. Jag tror jag doooor nu!

São  Paulo ar en gigantisk stad och jag och Maria ar mer an vilse. Haha. Idag ska vi dock forsoka ta oss till den beromda parken Ibirapuera. Vadret ar underbart och jag tror att jag har lyckats fa en gnutta farg pa min annars sa bleka kropp. Haha.

Fortsattning foljer (forhoppningsvis!)

Puss o kram pa er alskade vanner! Jag saknar er nat enormt!

Amaranth

Jag har visst fått en ny favoritlåt. Fast jag trodde aldrig att jag skulle säga det eftersom Nightwish utan Tarja liksom inte är Nightwish, men den här låten är grymt bra! Videon är dock lite....speciell. Enjoy! :D Nu ska jag säga hej då till mina små girlies!

Ciao ciao!





Venho de Suecia

Ok. Jag är totalt lost. Eftersom jag och Maria kommer kl 7 på måndag morgon jobbar de enda  två som jag känner av de 20 miljonerna i São Paulo och därmed är vi helt ensamma. Gulp. Jag försöker hitta på nåt skoj som vi kan göra de första dagarna, typ försöka hitta i denna gigantiska metropol. Kartorna gör mig inte glad. Blähä. Jag börjar nu i alla fall fatta att jag åker på söndag. Jeeesus!

En vecka utan någon form av kroppslig ansträngning tar kål på mig. Jag tror snart att jag dööööööör. Sen att veta att två veckor till kommer tillbringas utan träning makes me go insane! Jag tror bestämt att det är Arkham Asylum nästa för mig.

Det blir nog nåt till inlägg innan avresan, om andan faller på. I morgon måste jag ner på stan och genomsöka bibblan efter Lonely Planets guide till Brasilien. Då kanske jag får lite mer koll, annars är det bara att le och gå fort så är det ingen som märker nåt.

Até logo!




Rules and Games

Jag är sjuk och hostar snart ut mina lungor. Och min colaflaska har på något mystiskt sätt försvunnit ur kylskåpet. Kan det bli värre?

Funeral For A Friend's andra singel från "Memory and Humanity"-albumet har i alla fall kommit ut. Yay!



7 dagar, 8 nätter

Om exakt en vecka sitter jag på Madrids flygplats och väntar på flyget som ska ta mig till São Paulo. Om en vecka lär jag inte vara så här jäklarns lugn som jag är nu. Om en vecka gör jag det som kan vara mitt livs resa. Det är helt sjukt att man kan känna så här. Mitt hjärta vill bara hoppa ur bröstet på mig, så mycket vill jag det här och så mycket har jag längtat, väntat, hoppats, våndats, oroat mig. Nu ska det äntligen hända och det känns så overkligt. Är det här verkligen sant? Nyp mig någon!

Jag har funderat jättelänge på vad jag vill ha för tatuering, och som jag kanske har berättat har jag bett Pedro att designa en till mig. Jag vet dock inte vad jag ska ha. Idag skickade han en bild på en jättecool tatuering. Det är en bra idé, men jag skulle vilja göra nåt eget av det. Jag försöker få ihop en personlig tatuering och då tänkte jag på att skriva är ju min stora passion (min andra passion har jag ju redan tatuerat in haha). Jag låter bilden tala för sig själv, vad tycker ni?


Skotjuv!

Jag är helt upprörd! Någon har tagit mina joggingskor! Det här hemska hände under ett Friskispass på Eyrabadet ikväll. Det som var bra med detta var ju att jag fick ett par nyare och exakt likadana skor, så egentligen inte förlust för min del. Förutom att de här skorna inte alls är ingådda. Men men, man måste se den positiva sidan av allting - nu har jag ju ett par skor att gå in, och om jag ska göra det asså!

Tjipp o hej, go natt o sov gott sötnosar!


Sydamerika is the shit!

Jag är sjukt sugen på att åka till Peru nu efter informationen vi fick om våra "verksamhetsförlagda studier" (VFU) , som det numera så fint heter. Fatta häftigt att åka dit och vara där i 20 veckor. Absolutely wonderful och vilken erfarenhet sen! Nej, Peru får det allt ta och bli! Känner att Sydamerika kommer bli min hemmaarena nu. Först Brasilien i två veckor och sen Peru i 20 veckor. Coolt som fan. Jag har redan börjat kolla flygresor till Peru och hittade en till Lima (för jag antar att det är dit man flyger...?) för 8372 kr ToR. En ansökan ska fyllas i på direkt och jag och Emelie har redan bestämt att vi ska ha "spanska tisdagar" med spansk film och spanska böcker. Haha. Näe nu jäklar - Peru, here I come! Fast först República Federativa do Brasil!

 dagar kvar nu. Tjohej!

Detta är min lilla "fixalista"
- Boka flygresa - check!
- Boka tåg till och från Arlanda - check!
- Boka vandrarhem - sågottsomcheck
- Växla pengar - sågottsomcheck på den här oxå
- Souvenirer - halvcheck!
- Diverse magtabletter och skit (haha min humor är  på hööög nivå idag asså!)  - check!
- Solkräm 50 SPF - noncheck!
-
Hämta ryggsäck hos pappa - check!
- Provpackning - noncheck, men nästa vecka så!

Och känner ni er lite inspirerade av detta latinamerikanska snack så lyssna på Brittans "Circus" med spansk översättning lite längre ner i bloggen - alltid något!

Hej svejs!

My moves are white (white hot, that is)

Att möblera om när man har ont i huvet, halsen och allt annat du kan tänka dig är inte det smartaste precis. Att sedan komma på att man ska träna om 20 minuter och sen märka att man får febersvettningar är inte heller så smart, vilket betyder att jag kommer få en prick i protokollet hos Friskis. Aja, det kan inte hjälpas. Feber och träning är inte kompisar precis. Det är nog bra att jag får lite feber så att jag lugnar ner mig. När jag har ont i huvet och halsen bryr jag mig ju inte direkt, nu måste jag det. Det får bli Top Model, te och Kan Jang. Fast först måste jag få ordning i rummet. Det ser ut som ett chaos här just nu. Resultatet får ni se nästa fredag, då blire nämligen korrefest! här (bestämde jag nyss alldeles själv, eller ja, men viss assistans, men inte med mina grannars vetskap haha)!

Jag blev mkt upprörd idag när jag gick förbi Internationella Engelska skolan här i Örebro. Ungjävlarna stod och kastade en mobil mellan sig för att den skulle gå sönder. Snacka om att inte uppskatta att man har det bra alltså! Det finns faktiskt barn som inte ens vet vad det är. Och förresten så ska 12-åringar fasiken inte ha mobiler! Så det så! Jag ska minsann uppfostra mina barn till att uppskatta saker och ting och framförallt ska de inte få mobiler, det får de tjäna ihop till själv den dag de vill ha en. Det fick jag göra och jag är glad för det. Det gör verkligen att man uppskattar saker mer. Jag och Pernilla diskuterade detta och konstaterade att ha föräldrar som inte betalar för allt man gör är bra. Ett bidrag då och då är alltid bra, men inte varje månad och framförallt inte nöjesgrejer som man gör. Jag är så sjukt nöjd med att jag har fått ihop 14 000 spänn till Brasilienresan alldeles själv. Duktig Gabriella! Apropå mitt namn så sa skomakaren till mig idag: "Du får tacka dina föräldrar för att de har gett dig ett sånt fint namn!". Så söt! ^^ Jag gick med ett leende på läpparna hela vägen hem. Hihi.

Näe nu är det allt dags och ta tag i kaoset igen.
Och vila var det ja.

11 dagar kvar nu. Gulp.
(Kanske är det resfeber jag har fått, bokstavligt talat?)


Ps. SP!

Jag vet inte vad jag ska skriva. Nu har jag och Maria bokat vandrarhem i São Paulo. Detta händer verkligen inte. Jag kan inte fatta det! Det är alldeles för overkligt. Men om 14 dagar är jag i Brasilien - 29 gradig värme, sol och trevliga människor. Och förmodligen totalt lost. Kolla bara här, São Paulo skyline. 20 miljoner brasilianare. Och så jag och Maria så klart. Hahaha. Lycka till!


RSS 2.0