2008 i ett nötskal

Ja nämen det kanske är dags att blogga så här på årets allra sista dag och sammanfatta 2008 i några bilder. Eller inte. Jag kom precis på att jag ju tyvärr inte har så många bilder här eftersom detta inte är min egen dator jag sitter vid. Hur som haver...

Årets...
...händelse: Utan tvekan mina möten med Millencolin! Alldeles alldeles underbart!
...fest: Måste nog säga att vår korrefest i oktober var nåt utöver det vanliga - repris tack!
...konsert: In Flames på Peace & Love i juni var mäktigt! Synd att jag var så jävla full bara.
...ord: "Verkliiiigen" har jag börjat säga ovanligt mkt så det får väl bli det.
...sång: På MTV sa dom att "No Air" med Jordin Sparks var det, men jag tycker nog att om det ska vara nån låt som man verkligen kräkts över i år så är det väl ändå "I kissed a girl" med Katy Perry. Vem har inte hört den liksom?
...maträtt: Pasta med pesto, fetaost och rödlök - det finns inget som toppar den! (Eller jo kanske förresten...hehe.)
...utgång: Kretanatten med Jossan, Maria och Joppan var inte helt fel! :))
...bakfylla: Dagen efter Halloweenfesten var inte att leka med, får jag medhåll av någon kanske? ^^
...mobil: Jag köpte en ny telefon! SonyEricsson W580i tror jag bestämt att den heter.

...utveckling: Jag upptäckte "print screen" på datorn och att det finns kärlek på andra sidan jorden. Heja mig!

...ljud: Första gången jag hörde din röst. Underbart.

...SMS: If you could see yourself the way I do, you would wish you were as beautiful as you. 08.10.11 kl.23.26 från Josefin i ett ögonblick då jag tvekade på mig själv och min egen förmåga.
...beslut: Jag kom på att jag ville bli journalist, men insåg min egen begränsning och kände att socionom nog är det som är mitt forum.
...idiotgrej: Dagen i maj då jag gick ut på promenad och lämnade nycklarna hemma, för att sedan inte få tag i dom, springa till ÖBO för att få hjälp, försöka bryta in mig i mitt eget rum, ringa på hos alla i korridoren och till sist lyckas få tag i Daniel genom Narin och Pernilla samt efter att jag kommit in i korridoren se utbytesstudenten från Kina stå i köket och laga mat. Gissa om det var någon som hade lust att göra kinessoppa!?
...namn: Pedro. No comments are needed.
...hatobjekt: Min dator lever ett eget liv. Lämnade in den i februari och fick tillbaka den i mitten av mars. Nu börjar den jävlas med mig igen. Die bitch die.
...dag(ar): 5-6-7e juni och Mayadagen, Fucking Åmål och festen för de tre junibarnen Josefin, Maria A och jag. Tredagarsfylla - that's what I'm calling "the shit"!

Nu orkar jag inte mera. Gott nytt år på er suckers! Och vi ses 2009!


Ordem e Progresso

OFFICIAL STATEMENT: Brasilienresan är bokad!!!

15e februari till 1a mars (tekniskt sett 16e februari till 2a mars) kommer jag inte att befinna mig i Sverige. Jag längtar så mkt att jag tror hjärtat mitt går sönder.





Baby, baby how much I am longing for this day to come!

Delight And Angers

Okej, jag brukar inte vara den som klagar, men nu är det fan illa med mig. Jag får knappt behålla någon mat och har ont i huvet som om nån stod och skruvade fast mitt huvud i en sån där tving som fanns på träslöjden ni vet. Seriöst, kan nån ta och skjuta mig nu? Det är julafton i morgon. Jag vill inte må så här.

God jul.

Typiskt svenskt?

EFTERLYSNING!

Tips på typiskt svenska saker mottages tacksamt! Det är ju så att jag och min kära vän Maria (från Kristinehamn ska tilläggas eftersom det finns ett antal Marior i min bekantskapskrets) i februari, som ingen kan ha undgått, ska åka till Brasilien.  =D Tjoho! Jag har då lovat att ta med typiskt svenska saker, typ godis och jag vet inte, kanske snus. Är det en dålig idé? Pedros pappa trodde ju att saltlakrits-godisarna som jag skickade var knark så vad ska dom tro om snus? Hahaha.  Apropå Brasilien så bokade jag och Maria (nästan) resan igår. Men vi ändrade oss i sista stund för att kolla upp lite mer grejer. Haha. Vi är så jäklarns nojiga! Har i alla fall bokat tid för vaccinering idag. Den 5/1 ska jag vaccineras mot hepatit A och B samt ev. gula febern. Men det är väl lika bra att ta allt på en gång. Närmare 700 spänn kommer det nog gå på. Usch usch usch. Studentrabatt 10% hade dom i alla fall! Alltid nåt ju. =)

Jävla Fejjan funkar ju inte på den här datorn! Jag blir arg! Vad ska jag nu ta mig till? Inte ett enda besök på två veckor, huuuuur ska jag klara mig?! Gaaah!  

Jag måste ju ha nåt problem med mat. Helt seriöst. Jag tänker konstant på vad jag äter, hur mkt jag stoppar i mig, hur mkt jag rör mig och gör av med, hur många steg jag går varje dag, vad jag tränar, vad det är i maten. Och ändå kan jag i andra sekunden vräka i mig godis och allt vad sött heter. Igår blev det sjukt mkt juleskum hos Maria. Jag mår illa bara jag tänker på det. Vem ska man prata med? Och hur ska jag sluta att hålla på så här? Jag vet ärligt talat inte vad jag ska göra. Hjälp.

Das ist ja sehr spannend!

OMG! Det mest spännande hände mig och mamma när vi var på Maxi idag. Notera att Kristinehamn består av en stad på 23 000 invånare (hela kommunen) och att det allt som oftast inte händer nåt här. Anyways, vi gick i godan ro på Maxi idag (vilket för övrigt är 1 av 2 stormarknader här i den stora staden) och vips så är det nån som skriker ut i högtalaren på både svenska och engelska att byggnaden måste utrymmas p g a brand. WOW! Alla rusar mot utgången. För övrigt så öppnade dom inte nödutgångarna, vilket jag finner väldigt konstigt då detta väl var ett sådant tillfälle av nöd, eller? När vi kom ut så stod halva Kristinehamn där (give or take) och glodde. Hur fasen ska brandkåren komma fram om alla som varit inne på Maxi står framför ingången och glor? Svaret vet jag ej för jag och mor avvek ganska snabbt från platsen.

Så. Det var min spännande dag i Kristinehamn. Jag slår vad om att det står på NKP:s (Nya Kristinehamnsposten (jag har alltid undrat om det finns någon gammal för övrigt)) framsida i morgon.  

Hjälp, jag ska vara här i 2 veckor.
Vad ska jag ta mig till?

I'm so sick

Jag som hade tänkt och tipsa er om ytterligare ett awesome band, men icke då. "Den här videon är inte tillgänglig i ditt land" sa Youtube och jag blev sisådär lagom glad. Vad är det som är så känsligt för att just svenskar inte ska kunna se det? Ursäkta mig, men skärpning Youtube! Endlich! Nu fick jag tag på den! Yay! Heja mig!

Så, enjoy, det här är Flyleaf!


 

Och förresten så drar jag till hålan i morgon (idag men whatever)!
Hej då Pennybridge, tack för det här året - ses 2009!

Featuring some of your favorite words

Applåder tack! Jag är nog klar med min hemtenta nu. Ska bara låta den sjunka in lite. Okej, jag har hundramiljoner ton med böcker uppslagna på skrivbordet. Jag gillar när det ser ut så här. Då känner jag mig proffsig och duktig. (Ja, ja jag är ytlig. Men jag tror att det funkar för jag känner mig mkt mer intelligent med alla böcker uppslagna än utan. Och duktigare, icke att förglömma. På nåt vis känns det som att jag gör något bara med hjälp av att böckerna ligger så där proffsigt, halvt om halvt uppslagna och kastade. Nu när jag diskuterat detta viktiga ämne i 4 rader ska ni få se den vackra skapelsen. Eller inte. Jag hade visst raderat dom bilderna. Hehe. Jag är ett smartass. (Eller kanske har jag ett sådant?) En av bilderna ligger iaf på BDB. Svaret är ja, jag har bilddagboken och är 22 år. Jag hoppas ni tycker om mig ändå. Och förresten så är jag numera närmare 23 än 22. [tystnad] Vilket i sin tur betyder att jag är närmare 25 än 20. [tystnad x2] Vilket sedan betyder att 30 är nära. [stum] Jag känner liemannens andetag i mitt öra.  Hjälp.



På väg mot avgrunden? 

Ursäkta, men fan vad blek jag ser ut på detta kort! Helt stört blek. Jag längtar verkligen som en tok tills jag får åka till Brasilienland.  Ja, det är samma kort som min visningsbild. Jag gillar den här bilden. Även fast jag ser ut som en liten blekfis. Sen är jag sjukt stolt att jag äntligen lyckats få till det där med flytande eyeliner! Det har aldrig varit min grej, men nu fasiken är det allt det!   Gabriella <3 flytande eyeliner

Tack och hej leverpastej, nu är det jullov!

Tybbles Maradona

Va söt han är Nikola-pojken! <3





Jag går idag under namnet Gabriella "huvudvärk-som-in-i-helvete" Sundqvist. Gaaah. Someone please help me!


Another Day In Quicksand

Jag måste bara dementera gårdagens statement: jag hatar inte folk som särskriver, utan det faktum att de särskriver. Okej?

Har för övrigt suttit med grupparbete hela dagen idag. Fy fan va segt det går. Lite på analysen + slutdiskussionen kvar. Det känns verkligen som att vi sitter och pressar ur allt vi kan ur något som inte går att analysera. Vi analyserar sönder saker och ting helt enkelt. Sucksucksuck. Jag är så förbannat glad att det här är slut snart! Jag skulle inte palla en vecka till av det här. Fast nästa vecka är det ju en tredagars hemtenta (Jag särskrev väl inte där? För då blir jag ledsen på mig själv.)
som gäller. Jippi! I can't wait....  

Ännu ett litet alster av mig, skriven i mars 2005:

Vågorna av ensamhet
sköjer över mig
likt kalla havsvågor
som kraschar mot hällarna

Den ljumma brisen av dig
lämnade mig för länge sen

Och inte kommer den tillbaka, nej,
endast nordanvindar blåser mitt hav

Kalla nordanvindar
och vågor av ensamhet
som likt kalla havsvågor kraschar mot hällarna



Och jag förstår verkligen inte varför jag sitter här. Det är ju inte så att jag har megasuperdupermkt tid till det precis. Professionsetik - here I come!


Puss på er sötnosar små!


Lusse bullar och peppar kakor

Det verkar ibland som att jag tror att bara för att jag tränar kan jag proppa i mig hur jävla mkt som helst. Detta är inte fallet. Det är ju tack vare att jag inte gör sådana här "spontana" grejer (eller ja, spontan och spontan, vi har planerat den här kväll i x antal dagar, men men...) som jag lyckas maintaina (nytt verb i svenskan?) min lovely vikt (or not). Det känns fan som om jag skulle vara gravid nu. Inte för att jag vet hur det är att vara gravid, men man kan ju låtsas. Hur som helst har jag tryckt i mig följande sen jag kom hem till Maria: 1 ägg, 2 dl vaniljyoghurt, 1 dubbelmacka, 2 lussebullar (jag var ju tvungen att ta en av mina och en av Lovisas så klart!), 78 pepparkakor (okej, kanske inte 78, men typ 7, även här måste Lovisas pepparkakor smakas = mkt godare än mina för övrigt!), 1 clementin, 8 valnötter, 3 glas julmust, glögg med tillhörade russin- och mandelblanding (vilket i princip betyder att jag tar en halv kopp glögg och resten russin och mandel. Typ.) och... näe, det var nog det faktiskt. Kors i taket, Gabriella, vilken tur att du åt så lite! Känner du dig inte lite småhungrig nu? Jo, jag tänkte väl det, en gröttallrik skulle väl sitta fint nu?!

Suck.

Särskrivningar måste vara det värsta som finns! Alltså jag tål verkligen inte folk som särskriver! Okej, de kanske inte kan hjälpa det, men va fan, gå en kurs! Jag får utslag varenda gång jag ser en särskrivning (sär skrivning för övrigt). Jag trodde faktiskt att jag skulle få slippa se särskrivningar när jag började på universitet, för på något vis har jag fått för mig att de som går universitet faktiskt har någon form av intelligens, men icke! Läste en uppsats häromdan och minsann, där hade de särskrivit "genus perspektiv". Jaha, va trevligt att han (hon?) har ett eget perspektiv, finns det någon mer litteratur av denne intressante "genus" så skulle jag gärna vilja läsa det! Alltså seriöst. Jag dööör. Skärpning svenska folket! Och framför allt Örebros studenter!


Jag är en snäll människa egentligen. Jag lovar.

<3!

Effektivt pluggande + bakis = sant?

Jag känner mig otroligt duktig eftersom jag på en lördageftermiddag, då jag (notera!) är sjukt bakis eftersom min fylla slog lite fel igår, pluggar! Och det funkar hur bra som helst bra! Jag är fokuserad som en örn! Två fredagar i rad har jag lyckats bli askalas och inte kommit iväg nånstans utan i prinicip somnat där jag står. I alla fall så är det lite panikartat pluggande eftersom jag och Jossan ska byta böcker i morgon och jag har ungefär 150 sidor att läsa. Heja mig! Jag skulle behöva vara hemma ikväll och läsa, men jag vägrar att plugga på en lördagkväll, utan ska in i dimman igen. Heja mig 2! Våga vägra lördagskvällsplugga!

Och jag är bäst i världen på att spara pengar. 1 712,95 på kontot. Heja mig 3!

So long suckers!


The Bird & The Worm

Jag ser det som en utav mina livsuppgifter att upplysa er om mina nyfunna (= underbara) band (och artister). Denna dag har turen kommit till det amerikanska bandet The Used. Helt wunderbara pojkar som får mig att vilja hoppa runt överallt och skrika ut min angst. Och bli lite glad på köpet också.


Precis som vår kärlek

Egentligen så borde jag inte sitta här. Jag borde var någon helt annanstans, men livet vill alltid annorlunda. Tack vare Jossan gick jag in på sajten sockerdricka.nu idag där jag brukade hänga  mkt när jag var yngre (sisådär 17-19) och började läsa mina gamla "noveller". Jag märkte att allt som jag skrivit handlar om kärlek, eller snarare kärlek som aldrig blev nåt, att jag hoppades på nåt som aldrig var och aldrig skulle bli nåt. Här får ni ett smakprov ur min muntra (yeah whatever!) samling.  Skriv gärna en rad och säg vad du tycker!


2004-06-29

Jag vågade aldrig ta din hand

Det var i april och den kvarvarande vinterkylan bet tag i mina kinder.

Jag vågade inte satsa på vår kärlek, förresten, fanns det ens någon kärlek?
Det gjorde det, jo, det gjorde det.

Blomknopparna kämpade sig upp ur den halvtinade jorden. De kämpade för att överleva, precis som jag.
Jag hade aldrig tyckt om den här tiden på året För det var just en sån här dag som jag inte vågade ta din hand och följa med dig.
Du tittade på mig, helt förundrad och chockad. Jag älskade dig, jag menar älskar dig fortfarande, men jag vågade inte.

Solen hade inte riktigt gått upp än, klockan var runt sex på morgonen. Jag har alltid varit en morgonmänniska, och att gå ut på morgonen var något jag älskade. Allt var så lugnt, fridfullt. Ingenting hördes förutom fågelkvitter. Våren var på väg.

Ja, jag påminns ständigt om dig; promenaderna i parkerna, dina kyssar som värmde mig då det var kallt, ditt mjuka hår som blåste i den kyliga aprilmorgonen.
Nu, idag, kunde jag riktigt känna dig nära mig - dina armar runt mig, doften av dig.
Allt var du idag.

Och jag ville bara fly därifrån. Jag ångrade mig så.
Varför tog jag inte din hand då du sträckte ut den? Varför vågade jag inte?
Jag älskar dig ju så, älskade.

Mina steg ökade, jag kvävde sakta gråten. Snön som fanns kvar krossades under mina fötter.

Precis som vår kärlek, den där morgonen i april.


RSS 2.0