Det är mycket nu

Nu har det gått så där lång tid och jag har inte bloggat igen. Men har haft fullt upp med att vara arbetslös vettni! Nej, skämt och sido, idag har jag anmält mig arbetslös och det känns väl...sådär. Jag trodde verkligen att jag skulle må skit att inte ha nåt jobb (okej, jag kanske inte ska ta ut vinsten i förskott, men ändå), men jag tycker att det är helt ok. Ni som känner mig vet att jag är en av de mest rastlösa personer som finns. Så om ett par dagar klättrar jag väl på väggarna här hemma. Typ som Spindelmannen fast värre. 

Spenderade helgen i Göteborg och det var helt underbart bra och svinigt roligt! Kanske två lite olika beskrivningar, men ja, det var typ så det var. Två konserter hanns med. Tre kvällar med öl. Tre kvällar på Rockbaren. Jag fick lära mig lyssna på heavy metal som säger att "the gods made heavy metal and they saw that it was good". Jag har skrämt livet ur ytterligare en katt bara genom att helt enkelt finnas till. Åt pizza och fick se hur finaste Anna och Josefin och deras småkissar Mandel och Strumpan bodde. Jag simmade 1000 meter och övervann (nästan) min skräck för att hoppa från badhusets hopptorn. Så himla synd att det inte var öppet. Verkligen. Jag fick uppleva klassiskt Göteborgsväder, d.v.s. regn i dess olika former. (Varför vill jag egentligen flytta dit är ju frågan?). Socialt arbetade på Rockbaren i tre kvällar och jag fick dessutom ett telefonnr till en socialförvaltning i Göteborg...så nu jäklar! Här ska fås ett jobb! Tänk så mycket som kan uträttas under ölpåverkan. Apropå öl, en ölprovning hanns också med. Det var lite...annorlunda, men sjukt roligt och ja, värden han var nog nörden nr 1. Jag menar nörd i en otroligt positiv bemärkelse eftersom han kunde allt om allt...typ! Så sjukt smart! Till skillnad mot vad jag är idag. Tror denna helg slet lite granna på mig. Men det var det totalvärt!



I morgon drar jag vidare mot nya jaktmarker! Åker och hälsar på pappa för att detoxa och träna järnet i några dagar, sedan blir det till att utforska Uppsalas nattliv till helgen. Spännande minsann!



Jag tar så dåligt med bilder nu. Kameran ligger och dammar mest hela tiden. Därför en massa gamla bilder. Dåligt av mig.

Apropå dåliga saker. I torsdags gick min morfar bort. Det var inte direkt oväntat, men lika tråkigt för det. 100 år hann han ju bli så nog har en levt ett långt och rikt liv. Men nu får han äntligen frid och träffa sin Waldy igen. Älskade fina morfar, du kommer alltid finnas i mitt hjärta.


Mamma, morfar och jag på hans 100-årsdag den 20 juli i år.

Min dåtid och framtid

Det är sånt här jag vill jobba med i framtiden...herreguuuuud va intressant!!!

Latinamerikagrupperna söker en koordinatör till Bolivia (vikariat)
Koordinatören har ansvar för Latinamerikagruppernas verksamhet i Bolivia och Peru. Tjänsten är placerad på regionkontoret i Santa Cruz, Bolivia. Koordinatören leder arbetet på kontoret i Bolivia och koordinerar ett programsamarbete i östra Bolivia samt kontakterna med projekt i Peru. Kontoret i Bolivia består i dagsläget av koordinatören och regionalt ekonomiansvarig. Koordinatören har en nyckelroll när det gäller utvecklingen av verksamheten, samt ansvar för att kontinuerligt föra en dialog med Latinamerikagruppernas kontor i Ecuador och Nicaragua. Tjänsten är ett vikariat på nio månader under perioden oktober 2011 – juni 2012. Det kan bli aktuellt med förlängning.


Kolla t.ex. på en del av arbetsuppgifterna!!

Dialog med Latinamerikagruppernas samarbetsorganisationer i Sydamerika och omvärldsbevakning
- skapa en ömsesidig och jämbördig dialog med samarbetsorganisationerna i regionen kring gemensamt viktiga frågor.
- se till att det finns organisationsbeskrivningar och -bedömningar för alla organisationer vi samarbetar med.
- ansvara för att verksamhetsledaren i Sverige får löpande bevakning av relevanta omvärldsskeenden.


Jag blir verkligen helt till mig i trasorna när jag läser om detta...längtar så tillbaka till Sydamerika så det är inte klokt!! Tänk att det redan är 2 år sen jag var i Peru. Det känns som om det var igår jag och Evelina klev på tåget i Kristinehamn mot Stockholm och Arlanda.


Jag och Evelina vid tågstationen den där dagen i september.



Jag och Evelina har precis tagit oss till Machu Picchu i november. Och vi är stoltast i världen.



Sista dagen på praktiken i december spenderades på Titicaca-sjön. Sjukt fint.

If you don't love me now, don't love me later

En pojke på jobbet tipsade mig om en riktigt riktigt bra låt. Blir på så sjukt bra humör när jag lyssnar på den. :)



Är för övrigt mätt som ett as efter en riktigt trevlig middag på thairestaurang med Maria och Niklas. Måttfullhet, vad är det?

Undrar vad måttfullhet heter på thai egentligen....

As we go on we remember, all the times we had together...

Uttråkad var ordet idag. För jag har absolut nada att göra. Känner mig så jävla boring och rastlös. Då börjar man ju fundera på lite saker hit och dit. Eller ganska mycket saker. Men mest på att jag saknar så många personer. Framförallt de som är så fruktansvärt långt borta. Idag ringde Igor mig, jag blir alltid så sjukt glad när han ringer! Han jobbar och står i som vanligt, och spelar en massa gitarr så klart, haha. Saknar det. En sån vän som honom skulle alla ha. Han tog hand om mig när jag behövde det som mest. Och det kommer jag vara evigt tacksam för. När jag pratar med honom och hör hans skratt ser jag honom framför mig när vi lyssnar på Millencolin-låtar och name-droppar låttitlar titt som tätt. Igor alltså. He's the man. Han tyckte att jag skulle komma till Brasilien i januari, då skulle hans kompis Luis, som också är från Sverige, komma och hälsa på. Jag sa att jag självklart vill, men att det beror heeeelt på om jag får nåt jobb eller inte. För utan pengar blir det inte många barn gjorda, det ska gudarna veta! Sen är jag ju som sagt otroligt sugen på att åka till USA inom en snar framtid...för att inte tala om att jag vill till Brasilien under fotbolls-VM 2014...men ja, det är ju just, 2014. Det är jäkligt lång tid kvar i så fall innan jag får träffa mina amigos därnere igen. Well well...nuff said!

Ska planera in en liten weekend hos Emma i Uppsala igen, det var ju så trevligt sist! :) Och jag tycker bestämt att Evelina ska ta sitt fina arsle från Gullspång till storstan Kristinehamn och dricka ett glas vin, eller kanske en flaska...!


Jag och min "jävlaste" vän Igor förra sommaren.



Sköna tider, strålande tider i Örebro med Catarina och Emma!



Good old times in Málaga!

Nu är jag så uttråkad till den grad att jag går och lägger mig.
Skooooooooooooooooooooooooooooooooooooooj!

Herrå!

Jet!

Jag har snöat in på en DVD och skiva med Paul McCartney som heter "Good evening New York City" från 2009. Jag kan verkligen inte få nog!! Och jag kan inte låta bli att dela med mig denna underbare och talangfulle man....here he comes - the P to M rocking the house! Jag vill bara påminna er om att han är 69 år, 69. Min man better be in that shape när han är i den åldern säger jag bara! ;)


Magkatarr

Om två veckor är jag arbetslös (för första gången i mitt liv faktiskt) och jag har som sig bör kollat på x antal platsannonser på Arbetsförmedlingens hemsida. Det jag undrar är hur arbetsgivare ska få tag på dessa personer som uppfyller alla krav...och finns dessa personer så är jag absolut rökt!

"Som person är du drivkraftig och får saker gjorda individuellt likväl som i samverkan med andra. Det kräver att du är lyhörd samt att du har förmåga att motivera dina kolleger. Det är av stor vikt att du har en positiv människosyn. det innebär att du både kan och vill lyfta fram förmågor hos alla du möter och samverkar med i ditt arbete. För att trivas hos oss ska du tycka om utmaningar och vara initiativrik, flexibel, engagerad och ansvarstagande."

"KVALIFIKATIONER
Socionomexamen.
Relevant påbyggnadsutbildning inom området är meriterande.
Minst 5 års erfarenhet av att arbeta med myndighetsutövning inom området barn och unga."


"KVALIFIKATIONER
För arbetet krävs god samarbetsförmåga, lyhördhet och förmåga att se möjligheter hos den enskilda individen. Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av arbete med myndighetsutövning och dokumenterad erfarenhet av arbete med målgruppen. Du bör vara väl förtrogen med lagstiftningen och dess tillämpning inom socialtjänstens område samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift."


Hmm...inte konstigt att man ibland känner sig nedslagen i skoskaften. Men! Har hittat ett jobb som jag verkligen ska söka och som jag känner att "Ja! Det här kan jag ju faktiskt få!".

Nu ska jag försöka få min mage på lite bättre humör...förmodligen genom att sluta med LCHF. Eller med kaffe. Eller sluta oroa mig över framtiden så mycket.

Arrividerci!

På tal om ingenting alls...

Förresten tyckte jag att detta nästan var lite roligt. Kanske lite elakt, men som Sonja sa: " man kanske inte ska spela i ett dåligt band om man inte är beredd att få skit för det.."
True story.
HAHAHA. Skadeglädjen - den enda sanna glädjen.

Den bjur jag på!

Ibland alltså. Ibland överträffar jag mig själv. Ringde till telefonbanken för en stund sen för att spärra en mottagare som tagit ut pengar efter att jag varit i Spanien. Så här lät det ungefär i korthet.

Jag: "Det är ett uttag den 22 juli, kan det spärras via er så att den mottagaren inte kan ta några mer pengar?"
Telefonbankskillen: "Men det är ju en insättning."
Awkward silence. Hysteriskt skratt från min sida och sen
Jag: "Hahaha ja men det är det ju. Tack så mycket, hej då."
Medan jag hör hur han (och förmodligen hans kollegor) fått sig ett gott skratt idag. Den bjur jag på!

Jag undrar hur mycket konstiga saker folk som sitter i sådana här telefonbanker får höra. Det borde nästan vara så att de borde fundera på att ge ut en bok med dråpliga ärenden som slutat som detta. Skulle nog vara mycket underhållande tror jag. Då skulle man kunna skratta åt mig och andra vimsiga stollar som inte vet vad som är upp, ner eller något annat håll för den delen heller.

Mulet väder idag = jag har inte varit ute och gått p.g.a. överhängande risk för regn. Fail. Jag hade ju en good thing going on här. Men men, kanske blir en tur i skogen med Ahlin-Sundqvist sen istället. :) Motion motion motion!

I alla fall så kan jag ju berätta att jag idag upptäckte att
- 7 cm på måttbandet sen starten av LCHF för 11 veckor sen
- 2 kg

Hade nog hoppats på lite mer, men tydligen inte. Kämpar på, men det är inte lätt alltså. :/

På tal om all mat...dags för lunch! Renskav eller lax...mums either way! :)



(Och nu har jag tydligen blivit en sån som skriver om mat. Förlåt. Jag ska bättra mig!)


Aprobado!!

Jag klarade mitt prov i spanska, DELE, som jag faktiskt åkte till Spanien för att göra - TJOHEJ!!! Känner mig sjukt duktig och skulle mer än gärna ha druckit ett glas vin ikväll...ska ta en raid här i hushållet och kolla vad som finns ;)



RSS 2.0